Vi spiller i band

5 regler for å spille i band:

1) Man må kunne spille grep, på gitar og på keyboard. Besifring.
2)Trommeslager må kunne "parre" armer og ben slik at det blir mulig
  å slå en trommerytme.
3) Bassist må ha motorikk til å beherske det å trykke på en streng
   samtidig som det spilles på den.
4) En person må være solist. Enten på et instrument, for eksempel
   trompet eller fløyte, eller noen må synge.
5) Utålmodige mennesker skal ikke spille i band.


Det lønner seg å lære ting utenatt.En fin måte å komme i gang på er at man har en sangtekst hvor man skriver besifringen/grepene over de ordene der de skal være.

En må være kapellmester. Det nytter ikke at alle skal bestemme hele tiden. Det er mest naturlig at den som er flinkest eller mest musikalsk instruerer og teller opp.

Øv inn linje for linje, eller periode for periode. Alle sanger er delt opp i små musikalske setninger som det lønner seg å øve inn hver for seg. Sett forsiktig sammen to eller flere slike musikalske setninger etter hvert.

Ikke kjeft på hverandre dersom man spiller feil. Det går nemlig ikke an å true noen til å spille riktig. Gjør heller hverandre trygge!

Husk på historien om nordavinden og sola som skulle konkurrere om hvem som kunne få mannen til å ta av seg frakken. Nordavinden  skulle blåse frakken av mannen. Det førte til at mannen holdt frakken enda tettere inntill kroppen. Så kom sola som strålte alt den kunne. Mannen ble så varm at han tok av seg frakken

Rett mann på rett plass, eller kvinne for den saks skyld. Er det en person som kan spille alt, får man først plassere de som bare kan spille på et instrument. Verdensmesteren tar det som blir til overs. Vedkomne er forresten sikkert en utmerket kapellmester.

Spiller man i band og bruker el. Instrumenter og ditto anlegg er det påkrevet at man behandler utstyret med respekt da dette er dyrt å kjøpe og å reparere. Videre er det viktig at man rydder ting inn og ut, og at man utviser ordenssans ved å legge tingene på sine faste plasser. Bruker man pedaler m.m. Må man huske å koble ut ledninger da disse tapper strøm fra evt. batteri.


Det er morsomt å spille i ensemble, og er man riktig heldig kan det utvikle seg en form for magi mellom bandets medlemmer. Grip muligheten, føl kjemien i samspillet, legg følelsene inn i musikken og kjenn hvordan musikken påvirker sjel og sinn. Dette er nemlig noe av det sunneste legevitenskapen kjenner til!

Husk at pauser er pauser. VÆR STILLE! Nåde den som klår på trommer og gitarer..

Dessuten er det ofte slik at det er klåinga som ryker strenger, mic.-ledninger og trommeskinn. Hiv ut dem som løper rundt og leker.
Startside
Musikkpraksis